Therese, Leo och farfar som kom bort

Finns på bibliotek och i bokhandeln, se var genom att klicka HÄR

Omslag_enkel_highres

”Therese, Leo och farfar som kom bort” är den tredje i en serie böcker för barn, skrivna av Beata Agnieszka Konar. Boken är illustrerad av Elizabet Glimrot.

Handling: Therese tycker inte om att sova borta. Hon är rädd att något ska hända hennes mamma och pappa när hon inte är där. Den här gången ska också kusin Leo stanna över natten. Dagen efter händer det jobbiga. Farfar försvinner och Therese ger sig iväg för att hitta honom. Hon tänker att om hon bara hittar farfar, så kan hon ställa allt till rätta igen. PROVLÄS HÄR

RECENSIONER 

BTJ (Häfte 13123 / Elisabeth Eliasson Roos)
Det är modigt att våga ta upp känsliga ämnen som ofta låses in i tystnad och författaren lyckas väl gestalta Thereses emotionella kaos, liksom hur hennes anhöriga hjälper henne att hantera det. Böckerna är tänkta att användas som högläsningsböcker och det är bra /…/ Elizabeths Glimrots illustrationer i milt svartvitt är både rustikt realistiska och mjukt intensiva. Hon är sparsam med bakgrundseffekter, men inlevelserik i de visuellt tecknade ögonblickssituationerna.

Sofies bokblogg
Författaren tar upp aktuella ämnen för åldersgruppen, till exempel rädsla, ansvar, bekräftelse och värde. Jag tycker att hon lyckas fånga målgruppen bra och binder läsaren i Thereses tankar och äventyr.  En bra bok för samtal, men även att läsa själv. Boken har ett bra omfång och en fin sammanfattning. Detta blandat med ”lagom” många bilder. Rekommenderas.

Tidningen Kulturen
Ibland måste en bok får göra lite ont. Precis som livet gör ont ibland. Efteråt känns det helt okej. Man lär sig att det inte är så farligt som man först tror.

fib Kulturfront
Huvudpersonerna kommer från familjer med mångkulturell bakgrund utan att detta faktum skrivs på näsan.

© Alla illustrationer på denna hemsida är upphovsrättsskyddade. Illustrationerna får enbart laddas ned och skrivas ut för privat bruk. All övrig användning av illustrationerna är förbjudet.

Annons

En reaktion på ”Therese, Leo och farfar som kom bort

  1. Beata Agnieszka Konar fångar barns tankar och funderingar på ett levande sätt. Boken är ett utmärkt underlag för att ta upp det som kan kännas svårt. Den kan hjälpa barn att sätta ord på sin oro och våga prata med en vuxen om något som kanske inte är så farligt egentligen, men som kan kännas oöverstigligt för ett barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s