Gryf Förlag bildas

GRYF FÖRLAG GER UT BARNBÖCKER OCH VUXENLITTERATUR

”Böcker som sätter ord på det som är svårt att prata om”

Gryf Förlag bildadas 2011 av filmare, journalist och författare Beata Konar. Första satsningen riktar sig till barn i 5 till 10-års åldern med verklighetstrogna historier om barn och vuxnas vardag. 2014 utvidgas förlagets utgivning till att även omfatta böcker för vuxna.

GRYF FÖRLAG BARNLITTERATUR
Högläsningsböcker för hela familjen, PROVLÄS

Omslag_enkel_highresNär mamma reste bort_omslagHögst upp

De tre första böckerna Natashan, När mamma reste bort och Terese, Leo och farfar som kom bort ingår i Gryf Förlags barnbokssatsning om sånt som är viktigt men svårt att prata om när man är liten.  De tar upp ämnen som är barn att få prata om och rekommenderas därför som högläsning. Varje bok i serien är inspirerad av barns känslor, berättelser och erfarenheter. Författaren vill ge vuxna och barn ett verktyg för att skapa gemensamma upplevelser och dela verkligheten. Ingen ska behöva känna sig ensam i sin livssituation, varken som barn, förälder eller annan vuxen.  Det är hög igenkänningsgrad  för såväl barn som vuxna.

Gryf Förlags böcker finns att köpa i (nät)bokhandeln och kan lånas på bibliotek, för mer information klicka HÄR 

Gryf Förlag har erhållit stöd från Tillväxtverket för arbete med barnboksserien.

Annons

En reaktion på ”Gryf Förlag bildas

  1. Varje tillfälle barn ges möjlighet att reflektera över känslor, sina egna känslor är viktiga tillfällen i utvecklandet av ”jaget” och i arbetet med att förstå andra. Genom olika kulturupplevelser skapas en distans till ämnen som annars kan vara svåra att ta upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s